Na stručnom skupu povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama predstavljen novi program za žene “OsnaŽena”

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.) organiziran je  stručni skup na temu „Utjecaj rodne komponentne na uzroke i zaštitu od nasilja u obitelji“ koji se održao u petak, 24.11.2017.g.  u velikoj vijećnici Međimurske županije. Izlaganja su bila vezana uz definiranje roda i rodnih uloga koje uvjetuju određena ponašanja muškaraca i žena, te kako ona vode do nasilničkog ponašanja u obitelji.

Ravnateljica Doma za žrtve obiteljskog nasilja “Sigurna kuća”  je ujedno na skupu predstavila novi program za žene “OsnaŽena” koji će Dom provoditi u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Podružnicom obiteljski centar. Program je usmjeren na osvještavanje o problematici nasilja u obitelji, stjecanje vještina konstruktivnog rješavanja problema, suočavanja sa stresnim situacijama i iskustvima,  te drugih afirmativnih životnih vještina. Provedba programa najavljena je za iduću godinu.

Stručni skup su organizirali Županijski tim za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, Društvo socijalnih radnika Međimurja, Centar za socijalnu skrb Čakovec, Podružnica obiteljski centar, Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Sigurna kuća“, Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije i Koordinacija za ljudska prava Međimurske županije. Skupu je prisustvovalo 40ak stručnjaka koji se bave ovim područjem psihosocijalnog rada, sutkinje Prekršajnog suda u Čakovcu, Ministarstva unutarnjih poslova, organizacija civilnog društva, predstavnika lokalne samouprave i dr.

Ravnateljica Doma je sudjelovala i na svečanom obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se isti dan održao u Domu kulture u Maloj Subotici koji je organizirala Policijska uprava međimurska u suradnji Ministarstvom unutarnjih poslova, te partnerima Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Podružnicom obiteljskog centra Čakovec, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Međimurske županije, Županijskim timom za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji i nasilja nad ženama Međimurske županije, Koordinacijom za ljudska prava Međimurske županije, Domom za žrtve obiteljskog nasilja – sigurna kuća, Udrugom Zora i Udrugom Sfera uz podršku Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

xl_20171124-130255_718783
20171124_100828

IMG_2007