Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U subotu, 21. rujna 2019.g. akcijom na Trgu Republike u Čakovcu obilježen je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Postavljen je štand na kojem su se građani mogli informirati o problematici nasilja nad ženama te su dijeljeni informativni letci i poruke protiv nasilja koje su napisale žrtve nasilja – korisnice sigurne kuće Čakovec te djeca 4. razreda OŠ Domašinec.

Dom za žrtve obiteljskog nasilja  “Sigurna kuća” Čakovec akciju je organizirao u suradnji s Županijskim povjerenstvom za ravnopravnost spolova, Gradskim povjerenstvom za ravnopravnost spolova grada Čakovca, Općinskim povjerenstvima, Koordinacijom za ljudska prava Međimurske županije, Udrugom Zora te PU Međimurskom.

Podsjećamo, Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u znak sjećanja na ubojstvo koje se dogodilo 22. rujna 1999. godine, kada je na ročištu tijekom brakorazvodne parnice na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu suprug ubio suprugu te sutkinju i odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku, ali i na sve druge žene koje su nasilno izgubile svoje živote.Obilježen-Nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-ženama-21-1024x768Obilježen-Nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-ženama-12-374x249Obilježen-Nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-ženama-6-374x281Obilježen-Nacionalni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-ženama-25-374x281

sigurna kuća _1