Postupanje u slučaju nasilja u obitelji

Nakon što nazovete najbližu policijsku postaju (92) ili nadležni Centar za socijalnu skrb, nastojte se sabrati koliko god možete te policijskim službenicima ukratko reći najbitnije: svoje ime i prezime, adresu, ime počinitelja, gdje se nalazite, o kakvom se obliku nasilja radi, ima li povrijeđenih, jesu li bila prisutna djeca, ima li počinitelj oružje ili opasno oruđe, je li alkoholoziran ili drogiran, da li ste sami ili je netko prisutna. Sve su to za policiju iznimno važni podaci.

Kada se zatraži intervencija policije, njeni djelatnici moraju započeti s postupanjem. Moraju izaći na lice mjesta i provesti sve potrebne službene radnje, kako bi mogli protiv nasilnika podići optužni prijedlog radi postupka koji će se voditi pred sudom.

Jedna misao o “Postupanje u slučaju nasilja u obitelji

  1. Dali ima nacina da se dokaze 24 satno psihicko zlostavljanje iako djeca vec imaju evidentirano u med dokumantaciji. Jako sam se trudila da izbalansiram i zastitim njih i sebe al sad vise nevidim nacina. Malo je reci da sam ocajna jer on prema van sepredstavljalja kao savrsen otac a mene prikazuje kao monstruma. Obolio je od PTSPA znam da je bolestan al to mu nedaje za pravo da unisti tri mlada zivota. Policiju me sram zvati jer je psihicko zlostavljanje tesko dokazivo. Svo troje djece je upuceno kod psihologa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *