S.A.A.F.E.E. – Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena

O projektu.

Projekt „Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena“ zajedno kao partneri provode Međimurska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje, udruga Zora i Sigurna kuća, a sufinancira se iz programa IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala. Projekt traje godinu dana – do prosinca 2011. Glavni cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost žena žrtava obiteljskog nasilja te dugoročno nezaposlenih i nezapošljivih žena s područja Međimurske županije.
Uz formalno obrazovanje za odabrano zanimanje, bit će održano šest interaktivnih radionica koje će obuhvaćati sljedeće teme: timski rad i suradnja, moć pozitivnog mišljenja i samoostvarivanje, prava i mogućnosti na Zavodu za zapošljavanje, upoznavanje rada institucija i ostvarivanje prava, podizanje motivacije za traženje posla i pisanje životopisa, korištenje računala i pretraživanje interneta. Uz to, s korisnicama će se sustavno raditi kroz grupno i individualno savjetovanje.

Poziv ženama za sudjelovanje u projektu

Ukoliko u ovoj godini želite učiniti nešto za sebe, bilo da je to povećati konkurentnost na tržištu rada, poboljšati vještine, steći nove prijateljice kroz rad grupa i družiti se ili pak povećati samopouzdanje, a također ste dugo nezaposlena (više od godine dana), teško zapošljiva (možda zbog starije životne dobi) ili pak žrtva obiteljskog nasilja javite nam se do 28.01. na 099/835-7335 ili na sigurna1kuca@gmail.com. Do prosinca 2011. kao korisnice projekta imati ćete prilike sudjelovati u raznim aktivnostima koje će vam pomoći da se osnažite, dodatno obrazujete i nađete posao:

– provoditi ćemo prekvalifikacije/dokvalifikacije u Pučkom otvorenom učilištu
– provesti ćemo 6 interaktivnih radionica za povećanje motivacije za aktivno traženje posla, učenje tzv. “mekih vještina” kao što su komunikacija, vježbanje javnog nastupa, vježbanje intervjuiranja isl., upoznavanje rada institucija i ostvarivanje svojih prava, pisanje životopisa…
– provoditi će se grupna i individualna savjetovanja na tjednoj bazi – psihosocijalna podrška ili pak podrška u traženju posla od strane stručnog tima. Na grupnim sastancima imati ćete se prilike družiti, osnažiti, steći nove prijateljice i ohrabriti se za traženje posla.

Projekt “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena” partnerski provode Međimurska županija, Udruga Zora, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Sigurna kuća, a provodi se i sufinancira iz programa IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala. Projekt traje godinu dana- do prosinca 2011.