22.09. Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

22.09. obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Ove godine smo taj dan obilježili na više načina. 21.09.2022. smo u gradu Čakovcu zajedno sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova grada Čakovca, Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Podružnicom Obiteljskog centra, te Policijskom upravom Međimurskom dijelili letke, brošure i pružali informacije svim zainteresiranima na Trgu Republike. Po dolasku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Višnje Ljubičić, održan je sastanak sa gradonačelnicom grada Čakovca, Ljerkom Cividini, a potom i tribina u zgradi Scheier u Čakovcu na temu Obiteljskog i rodno uvjetovanog nasilja u Republici Hrvatskoj.

Dana 22.09.2022. ravnateljica Doma je prisustvovala sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u sklopu koje su skloništima za žrtve nasilja uručeni ugovori o dodjeli dodatnih novčanih sredstava za podmirivanje uvećanih energetskih troškova. Navedena sredstva će osigurati Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ugovore je uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike; Marin Piletić uz prisustvo ministra uprave i pravosuđa; Ivana Malenice.

Dana 23.09.2022.g. djelatnice Doma su prisustvovale Sajmu sigurnosti i prevencije u Čakovcu u organizaciji Policijske uprave Međimurske u sklopu kojeg su podijeljeni leci, brošure i date informacije svima zainteresiranima za rad naše ustanove.